Boekpresentatie van Een van Ons
Agenda

Boekpresentatie van Een van Ons

december 10, 2016

Boekpresentatie van Een van Ons

auteur: Christine Otten

De kroon op 25 jaar schrijverschap. Een van ons is een even gewaagde als urgente roman over de dunne grens tussen goed en kwaad, vrijheid en onvrijheid, binnen en buiten, schuld en vergeving en wat het betekent om langdurig opgesloten te zitten. Een ode aan de menselijke veerkracht en verbeelding.

Schrijfster Katrien Achenbach geeft schrijfworkshops in de gevangenis. Ze heeft het gevoel dat ze er ‘thuiskomt’ en vriendschap en begrip vindt. De levenslang gestrafte Luc S. intrigeert haar. Hij neemt niet deel aan de workshop, maar als verzet tegen zijn uitzichtloze bestaan schrijft hij in het geheim meedogenloos eerlijk over zijn leven, zijn medegedetineerden én over Katrien. Als Katrien op een dag een jonge getalenteerde gevangene (en protegé van Luc) ontmoedigt verder te gaan met zijn boek over zijn leven, komen de verhoudingen op scherp te staan en kantelt ieders kijk op de ander en zichzelf.

Voor deze roman liet ik me inspireren door mijn ervaringen in de gevangenis. Sinds drie jaar begeleid ik een schrijfgroep van langgestraften in PI Zuyder Bos in Heerhugowaard. Woensdag 19 februari wordt Een van ons feestelijk gepresenteerd met bijzondere gasten, voordrachten, discussie en muziek. Met: Willem Anker (strafrechtadvocaat), Monique Schippers (directeur gevangeniswezen & vreemdelingenbewaring), schrijver en ex-gedetineerde Khalil, Kenneth Herdigein (acteur), Tina Krikke (zangeres).

Schrijver en moderator Chris Keulemans presenteert het programma.

Datum & Tijd 17.00 uur.

Aanvang programma: 17.30. Het programma duurt ongeveer een uur, daarna is er een borrel en gelegenheid het boek te laten signeren.

Waar?

Ru Paré community, Chris Labeaustraat 4, 1062 DC Amsterdam

4

Follow admin on

Comments (0)