Theatervoorstelling WHLWHW in de media
blog & Homepage mijn blog & wehaddenliefdewehaddenwapens

Theatervoorstelling WHLWHW in de media

februari 2, 2017

Theatervoorstelling We hadden liefde we hadden wapens in de media

Terwijl de voorstelling We hadden liefde, we hadden wapens furore maakt in de theaters en ***, **** en ***** sterren krijgt van Volkskrant, Telegraaf, Theaterkrant en Scènes, is een herdruk van het boek in voorbereiding.

De Wereld Draait Door / Vara

Huub van der Lubbe, Urban Myth – Mensen Zijn Mensen

Ntjam Rosie, Urban Myth – Bia Yon (‘We Cry’)

Manoushka Zeegelaar Breeveld, Urban Myth – Sinnerman

Gery Mendes, Urban Myth – Psychoses de la Tourette

Telegraaf

Toch is Manoushka Zeegelaar Breeveld nu al indrukwekkend als Mabel Williams

Esther Kleuver / **** Telegraaf

‘De première verliep zaterdagavond niet geheel vlekkeloos, maar dat kan ook haast niet anders met slechts één try-out, een week eerder. Toch is Manoushka Zeegelaar Breeveld nu al indrukwekkend als Mabel Williams, die de strijd van haar echtgenoot weliswaar begrijpt, maar tegelijkertijd ook haar gezin veilig wil stellen. Tegenover zich treft ze een prima spelende Mandela Wee Wee als haar strijdlustige man. Gery Mendes uit zich als zoon John met name muzikaal, zoals met spoken poetry.’

Volkskrant

Heel belangrijk in de voorstelling is de muziek. We horen Billie Holiday, Nina Simone. Jazz, blues, soul en rap worden fraai vertolkt door Ntjam Rosie, Huub van der Lubbe en Gery Mendes (die ook zoon John mooi speelt), Zeegelaar Breeveld natuurlijk, en ook Wee Wee en Janneke Remmers hebben hun muzikale rol in het geheel.

Sommige uitlatingen in deze vertolking klinken zo actueel, dat ze je de rillingen bezorgen.

Karin Veraart / *** Volkskrant

Scènes

…een voorstelling die van de eerste tot de laatste minuut boeit.

Leonie Sanders / ***** Scènes

Zowel de geweldige muziek en zang, het goede script van Jibbe Willems en het spel van de sterke cast zorgen voor een voorstelling die van de eerste tot de laatste minuut boeit.

de Theaterkrant

‘Ain’t got no country, ain’t got no friends’, zingt Nina Simone. De soul en rhytm & blues in de periode van de Amerikaanse burgerrechtenbeweging in de jaren zestig vertelt een verhaal dat pijnlijk actueel is. We hadden liefde, we hadden wapens van Urban Myth is een schot in de roos en de prachtige muziek van een cast met klinkende namen als Ntjam Rosie, Huub van der Lubbe en Manoushka Zeegelaar Breeveld laat het schouwburgpubliek onontkoombaar swingen in de stoelen.

Zwarte strijd, soul en blues kruipen onder je huid.

Anita Twaalfhoven / **** de Theaterkrant

2

Follow admin on

Comments (0)