We hadden liefde, we hadden wapens
Christine Otten

We hadden liefde, we hadden wapens

We hadden liefde, we hadden wapens

Verzet, liefde en familie. Dat zijn de thema’s van We hadden liefde, we hadden wapens, de nieuwe grote roman van Christine Otten die in oktober verschijnt.

In oktober verschijnt We hadden liefde, we hadden wapens, de nieuwe grote roman van Christine Otten, geïnspireerd op het verhaal van de vrouw en zoon van Robert F. Williams, één van de eerste zwarte leiders in Amerika die in ’61 het land uit werd gejaagd door FBI en Ku Klux Klan en staatsvijand nummer 1 werd. In januari gaat we hadden liefde, we hadden wapens als theaterstuk in première in de Stadsschouwburg van Amsterdam, met o.a. Huub van der Lubbe, Akwasi, Manouschka Zeegelaar Breeveld en Ntjam Rosie in de hoofdrollen.

‘Christine Otten heeft een talent om verontrustende werelden te exploreren.’

Adriaan van Dis.

Monroe, North Carolina, 1961, Robert F. Williams leidt geweldloze acties tegen de officiële rassenscheiding in zijn stad. Wanneer er kort na elkaar zwarte vrouwen worden mishandeld door witte mannen, en zwarte mannen vermoord door leden van de Ku Klux Klan, en de daders vrijuit gaan omdat de lokale politie en justitie hen beschermd, roept Williams de zwarte bevolking op zich te bewapenen. Daardoor wordt hij zelf een doelwit. De KKK wil hem lynchen. De FBI vaardigt een opsporingsbevel uit. Robert F. Williams wordt staatsvijand en de meest gezochte man in de Verenigde Staten. Hals-over- kop vlucht hij, samen met zijn vrouw en twee jonge zoons.
Ze krijgen asiel op Cuba, waar President Fidel Castro hen met open armen ontvangt. Over zijn ervaringen schrijft Williams ‘Negroes with Guns’, een inspiratiebron voor de latere Black Panthers. Maar ook op Cuba komt hij door zijn kritische houding in conflict met de autoriteiten en vertrekt naar China waar Mao Zedong aan de macht is. Pas wanneer president Nixon de banden met China aanhaalt, keert het gezin terug naar de Verenigde Staten.

‘Otten heeft een geheel eigen vorm ontwikkeld voor het vertellen van een adembenemende saga. Play it again, Christine!’

NRC-Handelsblad

We hadden liefde, we hadden wapens vertelt dit waargebeurde verhaal vanuit de jongste zoon en de vrouw van Williams. Een wervelende roman over strijd tegen onrecht en opkomen voor het recht te mogen zijn wie je bent, ongeacht de consequenties, en ook over angst, liefde en familie. Geschreven vanuit zielsverwantschap is We hadden liefde, we hadden wapens een nieuw hoogtepunt binnen het eigenzinnige oeuvre van Christine Otten.

Berichten

Blijf op de hoogte over de laatste nieuwsfeiten, presentaties en mediaoptredens.

Bestel het Boek

Het boek kan vanaf oktober besteld worden via de boekhandel

Bindwijze
Paperback
Pagina's
253
ISBN
9789025445683