The Last Poets in Paradiso Noord
Uncategorized

The Last Poets in Paradiso Noord

oktober 26, 2016

The Last Poets in Paradiso Noord samen met Christine Otten, Sabrina Starke, Huub van der Lubbe, Herman Koch en Babs Gons

23 november 2016 | 21:00 uur | Paradiso Noord, Tolhuistuin

De godfathers van de geëngageerde hiphop. The Last Poets. Met militante gedichten als Niggers are scared of revolution, melodieus voorgedragen op het dwingende ritme van de conga’s, veroverden deze Amerikaanse groep eind jaren zestig/begin jaren zeventig, de wereld. In de tijd van Black Power en revolutie. Generaties rappers en dichters en muzikanten na hen werden door hen geïnspireerd.

Christine Otten schreef de roman De laatste dichters (The Last Poets; in oktober verschijnt de Engelstalige versie én een nieuwe Nederlandse editie), gebaseerd op hun turbulente levens vol strijd, tegenslagen, liefde, geweld, poëzie en muziek.

Op 23 november vindt in Paradiso-Noord, in de grote zaal van de Tolhuistuin, een uniek concert plaats met de originele The Last Poets: Umar Bin Hassan, Abiodun Oyewole en drummer Babatunde.

Schrijver Christine Otten en regisseur Jörgen Tjon a Fong (Urban Myth) stelden een wervelend programma samen met The Last Poets én een keur aan Nederlandse schrijvers en artiesten als die zich verwant voelen met hen. Schrijver Herman Koch, dichter/zanger Huub van der Lubbe en Christine Otten lezen scènes uit de roman van Otten, en brengen zo de geschiedenis van deze legendarische mannen ter plekke tot leven. Singer/songwriter Sabrina Starke brengt een muzikale ode. Dichter/performer Babs Gons komt met spoken word. En The Last Poets natuurlijk! Jörgen Tjon a Fong presenteert het programma.

Een avond om nu al naar uit te kijken. Mis het vooral niet!

1

Follow admin on

Comments (0)