Theatermonoloog Een van ons
blog & Een van ons & Homepage mijn blog

Theatermonoloog Een van ons

september 8, 2020

Theatermonoloog Een van ons

auteur: Christine Otten

Met trots en blijdschap presenteren het Bijlmer Parktheater en Stichting Blocknotes, schrijvers binnen en buiten de avondvullende theatermonoloog Een van ons, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Christine Otten, die ook het script schreef. Gespeeld door acteur en meesterverteller Kenneth Herdigein. In het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid Oost. Op 29 oktober (try-out), 31 oktober (première), 6 november en 19 en 20 november. Regie is in handen van Kasper Kapteijn. Muzikale begeleiding: Lorijn von Piekartz.

In Een van ons is Kenneth Herdigein levenslang gestrafte Luc S. Hij worstelt met de betekenis van zijn uitzichtloze bestaan. De komst van schrijver Katrien Achenbach naar de gevangenis, waar ze een schrijfgroep gaat begeleiden, brengt hem uit zijn evenwicht. Luc doet niet mee met de groep maar gaat wél een geheim logboek bijhouden. En hij ontfermt zich over Karim, een jonge getalenteerde mede-gedetineerde. Wanneer hij hoort dat Katrien Karim ontmoedigt zijn boek af te schrijven, besluit hij in te grijpen. Met alle dramatische gevolgen van dien, vooral voor Luc zelf.

Een van ons is een aangrijpende voorstelling over zingeving in tijden van crises, over hoop als vijand, en de kracht van kunst. Geen één-op-één bewerking van het boek maar een verrassend nieuwe voorstelling. De corona-crisis, met alle beperkingen en onzekerheden over de toekomst, maakt het verhaal Luc schokkend actueel en herkenbaar. Reserveer snel, want er kunnen maar een beperkt aantal bezoekers per voorstelling in de zaal. Na afloop is er een nagesprek met de cast & crew en een ex-gedetineerde. Een van ons is geïnspireerd op mijn ervaringen als schrijfcoach van langgestraften in de gevangenis van Heerhugowaard.

Datum & Tijd

Op 29 oktober (try-out), 31 oktober (première), 6 november en 19 en 20 november.

Waar?

Bijlmer Parktheater

0

Follow Christine Otten on

Comments (0)